Remy Penev nyvalgt leder i Industriaksjonen

Remy Penev nyvalgt leder i Industriaksjonen

Torsdag 21. Oktober ble det avholdt årsmøte i Oslo. Industriaksjonen ble stiftet i januar 2019 og hadde da som formål øke forståelsen av industriens betydning for samfunnet, og påvirke partiene og den politiske debatten frem mot stortingsvalget.

Selv om 2021 har vært preget av korona restriksjoner har aksjonen klart å skape oppmerksomhet rundt flere av våre kampsaker som: energipolitikk, elektrifisering av sokkelen, havvind og fremtidens industrielle muligheter for landet. 

En kort oppsummering av aktivitet frem mot stortingsvalget:

  • Jobbet opp mot partienes programprosess og landsmøter vinteren og våren 2021
  • En rekke leserinnlegg og kronikker i ulike aviser, lokalt og nasjonalt.
  • Deltakelse under Energirike / Motvindfestival i Haugesund og i Arendalsuka
  • Lansering av industripolitisk hovedrapport av De Facto og Agri Analyse for Industriaksjonen inn mot rødgrønne regjeringsforhandlinger 20.-21. september
  • Deltakelse med to styremedlemmer på NRK Debatten om utenlandskabler 30. September

Jobben er ikke over selv om vi har fått en ny regjering med en ambisiøs industripolitikk. Mye bra står i plattformen, men dette skal følges opp med en konkret politikk. En av våre kampsaker har hele tiden vært energipolitikken, og dette vil nok bli den første prøvelsen for den nye regjeringen.

Skal regjeringen lykkes med sine mål, må Industriaksjonen og det aktive grunnplanet i fagbevegelsen være tydelige i sine krav. Her må vi sammen utgjøre en tydelig kraft inn mot stortinget. Det er nå jobben starter!

Industriaksjonen sin hovedsak vil fortsatt være å øke forståelsen av industriens betydning for innovasjon, verdiskaping og sysselsetting i hele landet.

Bli med på laget, og støtt opp om Industriaksjonen! Les mer på industriaksjonen.no

Ta kontakt på: post@industriaksjonen.no

04.11.2021 11:55